Betaal op rekening
Op factuur betalen is mogelijk na positieve kredietcheck. Zakelijke bestellingen op factuur worden tot 16:30u verwerkt, bestellingen na dit tijdstip kunnen mogelijk vertraging oplopen.
Levenslange garantie op huismerk
Op de huismerk artikelen van PrintAbout heeft u 100% garantie, levenslang. Niet tevreden over de producten? Dan zoeken we altijd naar een oplossing zodat u naar tevredenheid verder kunt printen.
  • Home
  • Advies
  • Verschil huismerk cartridges en originele cartridges
Cartridges

Verschil huismerk cartridges en originele cartridges

Auteur afbeelding Muriël
14 mei 2020 - door Muriël

Heeft u thuis een printer staan waarmee u regelmatig afdrukken maakt? Dan kan het zo zijn dat u na verloop van tijd lege cartridges heeft. Deze lege cartridges moeten vervangen worden door volle. Vaak is het zo dat er een bepaalde soort cartridge in uw printer past. Toch heeft u wel een keuze wanneer u een nieuwe cartridge aanschaft. U heeft namelijk de keuze uit een originele merk cartridge of een PrintAbout huismerk cartridge. Er zijn zowel verschillen als overeenkomsten tussen de cartridges. In dit artikel leggen we de verschillen en overeenkomsten tussen de PrintAbout huismerk cartridges en de originele cartridges.

Verschillen tussen PrintAbout huismerk cartridges en originele cartridges

Allereerst de verschillen tussen de PrintAbout huismerk cartridges en originele cartridges. De verschillen zitten hem niet in de kwaliteit van inkt maar in de prijs en hoeveelheid inkt die de cartridge bevat. 

De originele cartridges zijn de cartridges van het merk printer wat u heeft. Deze cartridges zijn door de merknaam vaak duurder dan een huismerk cartridge. U betaald er dus meer geld voor. Daarnaast bevat een huismerk cartridge meer inkt dan een originele.

Overeenkomsten tussen de cartridges

Ook zijn er overeenkomsten tussen originele cartridges en PrintAbout huismerk cartridges. Zo is de inkt van de originele cartridge gelijk aan de inkt van de huismerk cartridges. Hoe dit kan ondanks de lagere prijs en hogere hoeveelheid inkt? Dat komt doordat er bepaalde ISO-normen verbonden zijn aan de inkt in de cartridges. ISO-normen zijn voorwaarden waaraan de inkt moet voldoen. Door deze voorwaarden is de inkt in alle soorten cartridges gelijk. Waar u dus voor betaald is, zijn eigenlijk de merken. Niet voor een hogere kwaliteit inkt.

Daarnaast kan het nog weleens voorkomen dat er een foutmelding op uw printer verschijnt als u een cartridge plaatst in de printer die niet van het merk is. Zolang het wel de goede cartridge is, kan er eigenlijk niks misgaan. Uw printer gaat er niet kapot van en u kunt de foutmelding doorklikken. In veel gevallen komt er echter geen foutmelding bij een huismerk cartridge.

Heeft u thuis lege cartridges die u wilt inleveren, dat kan ook bij PrintAbout. Wanneer u nieuwe cartridges bestelt en deze recyclebaar zijn, ontvangt u een zakje om ze in op te sturen als de cartridges leeg zijn.

Wilt u weten hoe u uw huismerk cartridges moet installeren?

We vertellen het u graag!
Ons advies

Advies in de mail

Regelmatig een overzicht met advies in de mail? Meld u nu aan!