Printers

Welk printer type kan goedkoop printen?

Profielfoto Muriël
17 december 2019 - door MuriëlLaatst gewijzigd op 9 juni 2021

Je wilt een nieuwe printer gaan aanschaffen voor thuis, dan wil je natuurlijk goedkoop printen. Een gemiddeld huishouden print maximaal 50 pagina’s per maand, op basis hiervan hebben wij een vergelijk voor u opgesteld. Dit vergelijk is tussen een inkjet printer, laserprinter en EcoTank printer. De ene printer is goedkoop in aanschaf, maar kost gedurende het jaar meer. Terwijl bij de andere printer de aanschafkosten hoger zijn en de inkt weer goedkoper. We willen je helpen bij het kiezen van de printer die het beste bij je past. Want je wilt natuurlijk ook weten: welke printer heeft goedkope cartridges en welke printer is zuinig met inkt? Printers vergelijken doen wij in dit artikel. 

Inkjet printer

Een inkjet printer is in aanschaf het goedkoopst en het duurst in verbruik. Het gebruikt namelijk inkt cartridges, dat is de standaard cartridge die de meeste mensen kennen. Een all-in-one printer koop je al vanaf 30 euro. Inkjet printers hebben bij hun afdrukken een realistische kleurweergave en zijn daardoor zeer geschikt voor het afdrukken van foto’s. Een standaard inkjet printer kun je al kwijt in je huishouden. Zeker als je weinig print. Cartridges zijn goedkoper maar moet je met meer regelmaat vervangen en valt dus duurder uit als je meer moet printen. Dit is dan ook gelijk antwoord op de vraag: welke printer heeft goedkope cartridges? Dat zijn dus inkjetprinters.

Wil je een inkjet printer kopen?

Bekijk hier ons aanbod inkjet printers

Laserprinter

Laserprinters worden vaker gebruikt in een kantoor. Een laserprinter is duurder dan een inkjet printer, maar de kosten per print zijn lager. Een toner kost meer, maar gaat langer mee. Daarnaast is de afdruksnelheid en papiercapaciteit hoger in een laserprinter. Afbeeldingen en foto’s afdrukken gaat beter met een inkjet printer, maar voor (veel) documenten is een laserprinter geschikter. Hiermee bespaar je tijd en kosten. Welke printer bij weinig gebruik? Of welke printer kopen als je weinig print? Dan kan een laserprinter interessant zijn, het kost meer in aanschaf en de toners zijn duurder. Alleen het grote voordeel is, toners kunnen niet uitdrogen.

Wil je een laserprinter kopen?

Bekijk hier ons aanbod laserprinters

EcoTank printer

Een EcoTank printer is jouw beste koop, wanneer je veel afdrukken moet maken. Deze printer bevat een inktreservoir waar je door middel van flesjes inkt bijvult. De EcoTank printer heeft dus geen inkt cartridges, maar wel inkt! De printer is een investering, want de goedkoopste printer kost al snel 200 euro. De maandelijkse kosten zijn lager doordat de flesjes goedkoper zijn. Dit is dus vooral heel voordelig als je veel print per maand en dit wordt afgewisseld met afbeeldingen, foto’s en documenten. Dit geeft dan ook antwoord op de vraag: welke printer is zuinig met inkt? 

Wil je een EcoTank printer kopen?

Bekijk hier ons aanbod EcoTank

Op basis van 50 prints per maand

Overzicht goedkoop printen

Vond je het een relevant artikel?

Wat zouden we nog beter kunnen doen?

We gebruiken je feedback alleen om de site te verbeteren; we sturen je geen reactie.

Deel dit artikel

Advies in de mail

Regelmatig een overzicht met advies in de mail? Meld je nu aan!