Printers

Welk printer type kan goedkoop printen?

Auteur afbeelding Muriël
17 december 2019 - door Muriël

U wilt een nieuwe printer gaan aanschaffen voor thuis, dan wilt u natuurlijk goedkoop printen. Een gemiddeld huishouden print maximaal 50 pagina’s per maand, op basis hiervan hebben wij een vergelijk voor u opgesteld. Dit vergelijk is tussen een inkjet printer, laserprinter en EcoTank printer. De ene printer is goedkoop in aanschaf, maar kost gedurende het jaar meer. Terwijl bij de andere printer de aanschafkosten hoger zijn en de inkt weer goedkoper. We willen u helpen bij het kiezen van de printer die het beste bij u past. 

Inkjet printer

Een inkjet printer is in aanschaf het goedkoopst en het duurst in verbruik. Het gebruikt namelijk inkt cartridges, dat is de standaard cartridge die de meeste mensen kennen. Een all-in-one printer koopt u al vanaf 30 euro. Inkjet printers hebben bij hun afdrukken een realistische kleurweergave en zijn daardoor zeer geschikt voor het afdrukken van foto’s. Een standaard inkjet printer kunt u al kwijt in uw huishouden. Zeker als u weinig print. Cartridges zijn goedkoper maar moet u met meer regelmaat vervangen en valt dus duurder uit als u meer moet printen.

Wilt u een inkjet printer kopen?

Bekijk hier ons aanbod inkjet printers

Laserprinter

Laserprinters worden vaker gebruikt in een kantoor. Een laserprinter is duurder dan een inkjet printer, maar de kosten per print zijn lager. Een toner kost meer, maar gaat langer mee. Daarnaast is de afdruksnelheid en papiercapaciteit hoger in een laserprinter. Afbeeldingen en foto’s afdrukken gaat beter met een inkjet printer, maar voor (veel) documenten is een laserprinter geschikter. Hiermee bespaart u tijd en kosten.

Wilt u een laserprinter kopen?

Bekijk hier ons aanbod laserprinters

EcoTank printer

Een EcoTank printer is uw beste koop, wanneer u veel afdrukken moet maken. Deze printer bevat een inktreservoir waar je door middel van flesjes inkt bijvult. De EcoTank printer heeft dus geen inkt cartridges, maar wel inkt! De printer is een investering, want de goedkoopste printer kost al snel 200 euro. De maandelijkse kosten zijn lager doordat de flesjes goedkoper zijn. Dit is dus vooral heel voordelig als u veel print per maand en dit wordt afgewisseld met afbeeldingen, foto’s en documenten.

Wilt u een EcoTank printer kopen?

Bekijk hier ons aanbod EcoTank

Op basis van 50 prints per maand

Overzicht goedkoop printen

Advies in de mail

Regelmatig een overzicht met advies in de mail? Meld u nu aan!