Printers

Wat is een all in one printer?

Profielfoto Muriël
4 juni 2020 - door MuriëlLaatst gewijzigd op 25 juni 2021

Heb je een nieuwe printer nodig? Misschien voor thuis of voor wanneer je straks weer naar kantoor kunt? Dan is het handig om te weten welke soorten printers er allemaal zijn, om zo een weloverwogen beslissing te maken. Daarom leggen we in verschillende blogs uit welke soorten printers er zijn. In dit artikel vind je alles over de all in one printer.

Wat kan een all in one printer

Wanneer je een printer aanschaft, kun je voor een los apparaat gaan. Een die kan kopiëren, een die kan printen en een die kan scannen. Je kunt ook een printer aanschaffen die het allemaal kan. Dat wordt ook wel een all in one printer genoemd. Een all in one printer is een printer die kan printen, kopiëren en scannen. Tegenwoordig zijn veel printers, all in one printers. Echter zijn er natuurlijk ook nog printers die alleen kunnen printen. Dit zijn in veel gevallen laserprinters.

Ook kun je kijken voor een printer met de mogelijkheid tot faxen. Deze optie valt niet standaard onder die van een all in one printer.

Waar gebruik je een all in one printer

All in one printers worden in veel verschillende situaties en plekken gebruikt. Zo zijn ze er voor jouw huishouden, maar ook voor jouw (kleine) kantoor. Met een all in one printer hoef je nooit van locatie te wisselen om de werkzaamheden uit te voeren die je wilt. Je kunt eenvoudig een kleurplaat kopiëren, een paspoort of andere pasjes scannen en opslaan of de tickets voor een festival printen. 

Ook op een kantoor kun je de agenda voor de vergadering kopiëren, contracten inscannen en opslaan of jouw belangrijke documenten printen.

Wanneer je dit doet met een draadloze printer, kan dit vanaf elke locatie in jouw huis of kantoor.

Vond je het een relevant artikel?

Wat zouden we nog beter kunnen doen?

We gebruiken je feedback alleen om de site te verbeteren; we sturen je geen reactie.

Deel dit artikel

Advies in de mail

Regelmatig een overzicht met advies in de mail? Meld je nu aan!