Overig

3 dingen die je nodig hebt om thuis te werken

Profielfoto Muriël
24 februari 2020 - door MuriëlLaatst gewijzigd op 8 maart 2023

Of je nu zzp'er bent of in loondienst zit, het is tegenwoordig vrij normaal om zo nu en dan thuis te werken. Iedereen werkt dan op verschillende plekken, sommigen kiezen voor de keukentafel en anderen hebben een kantoortje. Wat jouw beroep ook is, het is fijn om de juiste tools en middelen in huis te hebben om thuis te werken. Wat heb je dan precies nodig? We hebben het voor je op een rijtje gezet.

INHOUDSOPGAVE

Een goede laptop

Het belangrijkste is jouw (werk) laptop. Je laptop bied je namelijk de mogelijkheid om thuis te kunnen werken. Hierop staan in de cloud of op een harde schijf alle werkbestanden die je nodig hebt en mogelijk ook een VPN zodat je kunt verbinden met de server van je werk. Vergeet echter je voeding niet mee te nemen van kantoor, anders kan de batterij snel op zijn.

Printer voor een klein kantoor

Als je als zzp’er thuiswerkt dan moet je regelmatig documenten printen. Dingen als jaarverslagen, agenda’s, planningen of eventuele offertes. Er zijn een aantal compacte printers ontworpen voor de zakelijke markt. Een all-in-one printer is dan een goede optie. Deze printers kunnen ook kopiëren, scannen en faxen. Op deze manier heb je maar een apparaat nodig voor al je werkzaamheden. Afhankelijk van je werkzaamheden heb je een inkjetprinter met cartridges nodig of een laserprinter met toners

Wanneer je veel afbeeldingen print, is de kwaliteit van de afdruk van een inkjetprinter beter.

Moet je vooral snel, veel documenten printen? Dan is de laserprinter meer geschikt voor jou.

Telefoon

Het is bijna niet meer weg te denken en iedereen heeft er een. Maar een telefoon is essentieel als je thuiswerkt. Hierdoor ben je direct bereikbaar voor jouw klanten of werkgever. Of je nu een telefoon hebt van de zaak of een privé telefoon gebruikt voor jouw werk, bereikbaarheid is belangrijk.

Pas wel op

Een van de grootste valkuilen van het thuiswerken is echter wel dat je snel afgeleid raakt door eventuele randzaken. Dingen als huishoudelijke klusjes, even een belletje of een partner. Zorg dat je je tijd goed managed, doelen stelt en de taken ook echt af werkt. Zo kom je niet met een achterstand terug op je werk.

Ben je op zoek naar een printer voor thuis?

Bekijk ons hele assortiment printers en vind de beste printer voor jouw thuiskantoor.

Vond je het een relevant artikel?

Hoe zouden we de inhoud van dit artikel kunnen verbeteren?

Let op: We gebruiken je feedback alleen om de inhoud op onze site te verbeteren; we sturen je geen reactie.

Deel dit artikel

Advies in de mail

Regelmatig een overzicht met advies in de mail? Meld je nu aan!